Tres "Yanas"
El camí budista
Chögyam Trungpa, Fundador i professor de la comunitat de Shambhala, va combinar la tradició dels tres "Yanas" (que significa "vehicles") del budisme tibetan.
La comunitat de Shambhala conserva aquests ensenyaments i ofereix a tothom l’oportunitat d’explorar i practicar els ensenyaments del budisme de manera oberta i accessible. Estudiem i practiquem junts en grups perquè les idees compartides i la connexió humana poden ser útils i inspiradors.
Chögyam Trungpa Rinpoche també va desenvolupar un camí secular laic que es centra en afrontar els problemes socials del nostre temps amb obertura i coratge (Veure Aprenentatge de Shambhala).
El camí budista i l’aprenentatge de Shambhala es complementen i ofereixen perspectives diferents sobre les profundes qüestions de la vida humana. Es poden seguir per separat o junts.
Els tres Yanas
Hi ha moltes tradicions dins del budisme.
Aquí teniu tres dels principals enfocaments.
El budisme de Hinayana
Publicar
La pràctica de la meditació de tota l’atenció i s’adona que ens permet conèixer la nostra ment i veure com les nostres reaccions i conceptes errònies sobre el món ens confonen. Aquesta comprensió, Juntament amb l’orientació sobre com mantenir una visió clara i realista i portar una vida sana, Són components essencials del budisme bàsic.
Llegiu -ne més
Elements de Hinayana
Practiquem i estudiem per alliberar -nos del patiment i de l’arrel del patiment.
Tres característiques de l’existència
Impermanència
Tot canvia, Va ensenyar al Buda. Això pot semblar evident, Però la majoria de les vegades ens relacionem amb les coses com si la seva existència fos permanent. Per tant, quan perdem coses que creiem essencials o rebem males notícies que afectin la nostra vida, Experimentem molt d’estrès. Res és permanent, Incloent les nostres vides.
Patiment
Aquesta és una de les idees més mal enteses del budisme. La vida pateix, Va dir Buda, Però no volia dir que tot sigui infelicitat i decepció. Una mica, Ho volia dir, En definitiva, No es pot satisfer. Fins i tot quan les coses satisfan: un moment agradable amb els amics, Un àpat meravellós, Un cotxe nou: la satisfacció no dura perquè totes les coses són impermanents.
No-i
El no-me, o l’absència d’ego, Pot ser difícil d’entendre. El Buda va ensenyar que no hi ha cap jo immutable i permanent que habita als nostres cossos. Dit d’una altra manera, No tenim una identitat fixa i absoluta. L’experiència del "I" que continua al llarg de la vida com a ésser separat i únic és una il·lusió, va dir. El que anomenem "jo" és una construcció de processos físics, mental i sensorial que són interdependents i que canvien constantment.
Les quatre nobles veritats
- Hi ha patiment.
- Hi ha una causa de patiment.
- Pot haver -hi un final del patiment.
- La sortida (o el camí) És el camí otcuple.
Les tres joies i refugiats
Les tres joies Són el Buda (L’exemple d’il·luminació), El Dharma (Els ensenyaments) I la Sangha (La comunitat de practicants). Molts rituals i cerimònies a les comunitats budistes de tot el món, així com la pràctica diària dels individus, Comencen amb la recitació dels tres vots de refugi:
Refugiar -se al Buda.
Refug’s al Dharma.
Refug’s a la Sangha.
Per a molts professionals, Refugi és un dels primers passos per declarar budistes i formalitzar el compromís de seguir el seu exemple i els seus ensenyaments dins de la comunitat budista.
Buddisme Mahayana
La manera de Bodhisattva
El camí budista de Mahayana ens anima a seguir l’exemple de Bodhisattva i a desenvolupar la nostra disposició natural a la bondat, Compassió i saviesa, visita bodhichitta (literalment, "Ment/cor il·luminat"). A mesura que el nostre hàbit de mantenir els altres es debilita a distància, aferrar -los o ignorar -los, Girem la naturalesa oberta i interconnectada de la realitat.
Llegiu -ne més
Practiqueu el Mahayana
Practiquem i estudiem en benefici de tots els éssers.
Les quatre qualitats inconmensurables
- Amabilitat (o bondat)
- Compassió
- Felicitat (L’estimació)
- Equanimitat
Els eslògans del Lojong
De vegades anomenat "formació mental", aquests 59 "Feet", Organitzat en "7 punts d'entrenament mental", Van ser creats per Atisha, un professor budista indi del segle X. Proporcionen una manera pràctica i realista de treballar amb la nostra adherència a l’ego i cultiven la tendresa i la compassió, tant a través de la meditació com a través dels esdeveniments de la vida quotidiana.
Els sis paramites
- Generositat
- Disciplina
- Paciència
- Diligència
- Meditació
- Saviesa
Tonglen
Aquesta és la pràctica de "enviar i prendre" o "intercanviar el jo per l'altre". Aquesta antiga pràctica budista per despertar compassió ha estat popularitzada per Pema Chödron.
Podeu aprendre Tonglen en alguns dels nostres programes budistes.
El budisme Vajrayana
Visió sagrada
El Vajrayana (De vegades coneguda com la carretera tàntrica) Es basa en la visió de Mahayana i inclou una sèrie de mètodes addicionals. L’objectiu principal és adonar -se del Inseparabilitat de la veritat i la veritat relativa absolut. Aprenem a no excloure cap abast de la nostra vida de la nostra pràctica. Cultivem la "vigília indestructible" i descobrim una "visió sagrada" del món.
Llegiu -ne més
Vajrayana a la tradició de Shambhala
Chögyam Trungpa gestionat.
En els nostres programes budistes, Presentem ensenyaments basats en la saviesa de les escoles Kagyu i Nyingma del budisme tibetan.
Ell Formació de Shambhala Incorpora aspectes del budisme de Vajrayana en tot moment.
Opcions per aprofundir
Aquest camí budista consta del Pràctica de meditació regular i retirs Intensiu. També es recomana participar al Formació de Shambhala, que inclou l’estudi i la pràctica dels ensenyaments del tresor (química) Descobert per Trungpa Rinpoche.
El cultiu del nostre Creativitat innata, la capacitat de fer -ho Percepció oberta I el nostre Consciència corporal També són útils mitjans en el camí d’explorar juntament amb els altres com podem alimentar el món natural i Construir bones societats humanes.